Ekspeditionsjagt

Denne flotte reportagefilm beskriver hvordan moderne videnskab udføres i en blanding af gamle ekspeditionsdyer og højteknologiske hjælpemidler – hvor jagten på de levende fugle er det altafgørende omdrejningspunkt. Klik på menupunktet FILM.

Smuk reportage.
Jagtmagasinet er endnu en gang taget på videnskabeligt jagtarbejde.
Sammen med et hold bestående af to ornitologer og en dyrlæge.
Det hele foregår på feltfod i verdens største nationalpark i det nordøstlige Grønland, hvor man altid er bevæbnet med en magnum .44 for at kunne forsvare sig mod isbjørne og moskusokser.
Det hele handler om at blive klogere på edderfuglene og havlitternes trækruter, og under netop denne ekspeditions arbejde opdages der helt nyt om den ene af disse arter.
Og har det så noget at gøre med jagt – ja da: Begge fuglearter er jagtbare i både Grønland og Danmark, og den grønlandske forskning er et foregangsprojekt, som måske også en gang i fremtiden kan omsættes til de danske bestande, så vi hernede sydpå kan blive ligeså kloge på vores sårbare arters trækruter, rastepladser og fourageringssteder som de er oppe i den grønlandske naturforvaltning.
…For forskerne og forvalterne ved godt hvad der skal til – det er bare et spørgsmål om penge og vilje, og ingen af delene er endnu ikke sådan rigtig tilstede i Danmark.  

Medvirkende:         
Anders Mosbech, Seniorforsker DMU/Aarhus Universitet og ekspeditionsleder
Christian Sonne, Dyrlæge og Seniorforsker DMU/Aarhus Universitet
Steen Andersen

 Sprog:            Dansk
Varighed:       24 minutter og 14 sekunder        

Se trailer.