Jagtmagasinet

Jagtmagasinet

Steen Andersen har foreløbig været vært på 63 udgaver af jagtmagasinet.

dk4.

På tv-stationen dk4 er der jagt hver uge. Mandag aften klokken 20.30 sendes et nyt program i rotation, således at det efter mandagens visning genudsendes op til otte gange i den følgende uge, på tidspunkter fordelt over hele døgnet.
dk4 når ud til halvdelen af landets husstande via TDC Kabel TV, CanalDigital og antenneforeninger. dk4 bryster sig af, at de sender alt det der ellers ville mangle i fjernsynet, og i forhold til jagt og andet udendørsliv er det i hvert fald en sandhed uden modifikationer.

Jagtmagasinet.

Det var i efteråret 2002 at dk4 og Steen Andersen første gang forsøgte sig med jagt på tv. ”Vi lagde blødt ud med to programmer hvor vi ikke slog noget som helst ihjel, men siden er vi da kommet vidt omkring på Dianas stier, og er nu i gang med program nummer 63,” forklarer Steen Andersen der er ved at gøre klar til en tre uger lang optagelse i Grønland, hvor han både skal være tv-vært og assistent for to danske hvalrosforskere. ”Det er sådan en pakkeløsning, hvor jeg skal stille nogle af mine jagtlige kvalifikationer til rådighed for videnskaben, og til gengæld får mulighed for at filme helt derud, hvor der kun er is og hvalrosser – vi skal nok vende tilbage til den historie inden længe,” lover værten, som ikke går af vejen for at vise alle de danske tv-seere hvad jagt går ud på.

Namibia
© huntersmagazine.com
2006, Steen Andersen

Malte Udsen, en af Jagtmagasinets faste fotografer, kæmper ikke blot med at fastholde det smukke natursceneri i Namibia, men også med at bevare kontrollen over udstyret, som den unge bavian Febs er voldsomt interesseret i.

To programmer om måneden.

Jagtmagasinet på dk4 fungerer på den måde, at der produceres to nye programmer hver måned.
Udsendelsesrækken tilrettelægges således, at hver anden mandag sendes et helt nyt program, mens der de øvrige mandage sendes en genudsendelse fra sidste år. ”Det er relativt meget der skal optages og bearbejdes, for at vi kan få to programmer på gaden hver måned, så vi er nødt til at fylde op med programmer fra sidste sæson,” forklarer Steen Andersen, der imidlertid ikke har vanskeligt ved at finde på nyt indhold til Jagtmagasinet. ”Nej der er jo altid et eller andet man kan gå i dybden med, og jagtuniverset er enormt, og vi er slet ikke nået hele vejen rundt endnu, så vi løber næppe nogensinde tør for indhold.”

De kommende programmer.

Jagtmagasinet fortsætter frem til begyndelsen af den danske bukkejagt, og holder derefter sommerferie frem til jagtsæsonens begyndelse i september. I de kommende måneder kan dk4s seere se frem til at blive indviet hvalrosforskning, rågeregulering og bukkejagt – blandt meget andet.