Ny præsident i DN

 

Maria Reumert Gjerding er født d. 3. august 1978. Opvokset ved Utterslev mose i København NV med tre yngre søskende. Er gift med Christoffer og har to drenge – Tristan på 11 år og Julius på 8 år. De bor i København. (Foto:DN)

Valgt.

”Jeg er både glad og beæret over, at DN’s repræsentantskab har valgt mig som præsident. Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at kunne genoprette natur og biodiversitet og sætte gang i den nødvendige grønne omstilling, er det nu vi skal handle. Og her spiller DN en fuldstændig afgørende rolle,” sagde nyvalgte Maria Reumert Gjerding i lørdags i Faaborg da repræsentanter for Danmarks Naturfredningsforenings 95 lokalafdelinger, studenterafdelinger og hovedbestyrelsen var samlet for at vælge ny præsident.

Maria Reumert Gjerding var ude i kampvalg om posten mod Rune Kjærgaard Lange og vandt med 134 stemmer mod 52.

Maria Reumert Gjerding forlader nu Folketinget hvor hun har været Enhedslistens engagerede klima- og miljøordfører siden hun blev valgt ind i Folketinget i 2015.

Med sig ind i Danmarks Naturfredningsforening har Maria Reumert Gjerding en glødende interesse for at fremme den grønne dagsorden og en videnskabelig kandidatgrad i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier fra RUC som blev afsluttet i 2006.

 

Danmarks Naturfredningsforening har 130.000 medlemmer.