Nye tider

Nye tider

Vintertid.

Natten til søndag stillede vi urene tilbage til almindelig soltid, vintertid eller normaltid om man vil. Denne lille detalje betyder, at de tunge trafikbelastninger over en weekend flytter sig en time. Også derude hvor vildtet har vænnet sig til vores trafikrytme før tidsforskydningen. Derfor er der lige nu en øget risiko for, at de bilister der kører gennem områder med vildt der krydser kørebanen, kan blive ubehageligt overrasket.
Det gode råd er derfor, at være ekstra påpasselig de første trafikdage her i den nye tidsregningen. Og det bedste råd er, at være det altid.

Flere råd.

Hos Falck fortæller vildt- og dyrekonsulent Allan Bruun Rasmussen, at man som bilist skal hold øje med advarselstavler om hjortevildt.
Sætte farten ned og udvise agtpågivenhed især i daggry og skumring hvor dyrene bevæger sig mest, og kommer der et stykke hjortevildt ud på vejen, så skal man være forberedt på, at der sandsynligvis kommer flere.
Hvis man ser vildt tæt på vejen, skal man ikke regne med, at det godt kan finde på at springe ud foran bilen.
Hvis det ikke er muligt at bremse for vildtet, og man har en chance for at undvige, så skal man skal man køre bagom dyret, da eksempelvis et rådyr sjældent vil vende om, og forsvinde hvor det kom fra.
Hvis uheldet alligevel er ude, skal man underrette Dyrenes Vagtcentral på 1812.
Dyrenes Vagtcentral vil herefter sørge for, at vildtet bliver afhentet og eventuelt aflivet af Falck. Denne assistance er gratis for bilisten, da Dyrenes Beskyttelse og Falck i fællesskab finansierer dyreambulancen. Hvis det påkørte dyr er løbet væk, vil Falck og Dyrenes Vagtcentral foranledige, at det bliver opsporet af en schweisshundefører.
Og så slutter vildtkonsulenten med at oplyse, at man på alle landets Falck-stationer kan få udleveret gratis streamere, som kan benyttes til at afmærke hvor påkørslen fandt sted. Streameren er udarbejdet af Falck i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Jægerforbund, Skov- og Naturstyrelsen og Schweisshundeforeningen.