Vådeskud i Nordsjælland

Politiet var ganske hurtigt på stedet for at udrede hændelsesforløbet og fik blandt andet assistance af en registreret schweisshund og fører, for at klarlægge dyrenes og skytternes positioner.

Kammerat i skudlinjen.
Der var hvid sne over det hele. Tre tomme patronhylstre fortalte tydeligt hvor skytten havde stået. Et tydeligt leje kunne med samme præcision afgøre hvorfra dyrene havde rejst sig, og i en lige linje foran skytten og lejet var der blod, som klart beviste hvor den ramte havde befundet sig, forklarer funktionsleder Henrik Duus fra Nordsjællands Politi, som selv var på ulykkesstedet fredag formiddag den 14. december.    
Det var en 28-årig jæger, der var taget ud på et revir omkring Lille Kildebækvej i Stenløse, som tidligt på formiddagen affyrer tre skud til et par rådyr. De rejser sig fra lejet, da det første skud falder, og det er dette ene skud, der træffer jægerens jævnaldrende kammerat, der befandt sig på en ret linje foran skytten og dyrene.
Derpå afgiver skytten yderligere to skud til det flygtende råvildt, men ingen af skuddene rammer dyrene, kan den efterfølgende eftersøgning med schweisshund påvise.

Kammerat skudt i benet.
Derimod er jægerens 28-årige kammerat blevet ramt i lysken. Han bliver straks bragt til behandling på Rigshospitalets Traumecenter og kan efter få timer erklæres uden for livsfare. 
Politiet bliver tilkaldt for at udrede sagens omstændigheder, og ifølge Henrik Duus fra Nordsjællands Politi er sagen for så vidt enkel, idet det første skud er afgivet mens der befandt sig et menneske – jagtkammeraten – lige i skudfeltet. De to efterfølgende skud er afgivet under forsvarlige omstændigheder.
Politiet skal måske gennemføre endnu et par tekniske analyser på ulykkesstedet, muligvis foretage en prøveskydning med det involverede jagtvåben og forventer at have sagen klar til eventuel behandling i retsvæsnet i begyndelsen af det nye år.
De tre skud blev afgivet med en jagtriffel i kaliber .308, og hele eller dele af projektilet er fundet i låret på den sårede jagtkammerat.