Zeiss køber Brock & Michelsen A/S

Zeiss IC

Sportskikkerterne fra Zeiss er i virkeligheden en mindre del af selskabets aktiviteter, der primært drejer sig om måleinstrumenter, optiske linser og mikroskoper.

Zeiss.
I realiteten har den danske konstruktion altid været usædvanlig, for langt de fleste andre steder i verden sælges og distribueres Zeiss-produkterne af nationale datterselskaber af hovedkoncernen i Tyskland. Men den familedrevne virksomhed Brock & Michelsen har i de forgange 90 år varetaget Zeiss-forretningen i Danmark, og det er den æra der nu er forbi.Det fremgår af en pressemeddelelse som Zeiss og Brock & Michelsen A/S udsendte i går. Heraf fremgår det blandt andet:

Pressemeddelelse.
Den 1. januar 2012 har Carl Zeiss købt Brock & Michelsen A/S, som blev grundlagt i 1905 og som har været Carl Zeiss Exclusive Partner i Danmark siden 1921. Gregers & Jørgen Brock, der er 3. generation i familievirksomheden, overlader nu virksomheden til Carl Zeiss. De vil stadig begge være aktive i firmaet de kommende 2 år for at understøtte, at overgangen bliver så glidende som muligt, især hvad angår kundepleje og service.

”Danmark er et traditionelt marked for Carl Zeiss. Vi agter ikke blot at fortsætte vores salgsarbejde, men vi vil også øge virksomhedens førende markedsposition,” siger Thomas Spitzenpfeil, CFO og bestyrelsesmedlem hos Carl Zeiss AG og ansvarlig for salg & marketing i Europa.

Den 1. januar 2012 er Alexander Ola indsat som administrerende direktør for ledelsen hos Brock & Michelsen A/S. Sammen med Gregers & Jørgen Brock vil han være ansvarlig for integrationsprocessen og den fremtidige udvikling af salg & service i virksomheden. Alexander Ola siger, ”Gregers og Jørgen Brock har spillet en væsentlig rolle i virksomheden i over 40 år. Jeg er meget glad for, at de begge ønsker at støtte os fremover”.

”Det er en stor fornøjelse for os at videregive vores veletablerede virksomhed til Carl Zeiss AG. I de næste 2 år vil vi arbejde hårdt på at gøre vores stærke markedsposition og meget høje markedsandel på de fleste produktområder endnu større. Derudover ønsker vi at strømline virksomheden og sammen med den ny direktørAlexander Ola og vores kolleger fra Carl Zeiss fortsætte kontinuiteten i vores kunderelationer og vores firmakultur”, siger Jørgen Brock.  

”Carl Zeiss AG kommer til at overtage et veldrevet firma med en enestående ånd og kultur, som har gennemsyret hele virksomheden lige fra starten i 1905. Alle medarbejdere i Brock & Michelsen har en enorm ZEISS know-how, og har særdeles gode relationer til kunderne. Vi er stolte over, at dette kan videreføres og sikres i fremtiden som et medlem af Carl Zeiss gruppen. Den stærke markedsposition og det høje kendskab til ZEISS i Danmark vil medvirke til, at selskabet kan fortsætte og endda forbedre positionen. Det vil være en stor ære for os at medvirke til dette gennem et tæt samarbejde med Alexander Ola” – slutter Gregers Brock.

Konklusion.
Zeiss i Danmark fortsætter med andre ord på den måde som de allerfleste forbrugere allerede kender produkterne, medarbejderne og servicen, så det nye ejerskab får næppe nogen betydning for de danske jægere.