Indhold om Reportager:

I november sidste år kørte et jagtselskab galt med syv jægere på en trailer. I sidste uge udløste den ulykke en dom på fire måneders fængsel til chaufføren.

En 28-årig kammerat til en jæger blev forleden ramt af et riffelskud, da jægeren forsøgte at fælde et stykke råvildt. Ulykken fandt sted i nærheden af Stenløse, og den ramte jæger blev bragt til Rigshospitalet. 

Nye jægere inviteres på jagt i statsskoven. Det er en succes, som de nye jægere værdsætter. Tidligere på ugen blev årets sidste nyjægerjagt afholdt i Hovedstaden.

De seneste tal fra vildtudbyttestatistikken viser, at de mandlige jægere nedlægger mere vildt end deres kvindelige jagtkammerater. Det står også klart, at næsten en tredjedel af alle jægere forsømmer at indberette deres udbytte.

Mød to danske sneppeentusiaster der jager de smukke fugle med stående og stødende hunde. De jager ustandseligt, og den ene af dem har nedlagt omkring 4.200 snepper i løbet af sit lange jægerliv.

Starten på dette års jagtsæson har også været blodig i USA. To jægere er således omkommet under spektakulære omstændigheder. Den ene blev angrebet af en bjørn, men døde af de skud kammeraten forsøgte at dræbe bjørnen med.

Et dansk rejsebureau er nu begyndt at arrangere jagtrejser til det nordlige Italien. Vi har været på testjagt, og fået store oplevelser med hjem, og et spirende venskab med en flok lokale jægere. Reportage fra reviret.

Nu hvor urene er blevet stillet tilbage til normal soltid, så kommer vi ud i trafikken en time senere end sædvanligt, når arbejdet atter truer mandag morgen. Det kan snyde både vildtet og bilisterne.

Denne weekend begyndte den traditionsrige og altid imødesete rypejagt i Island. Det er jagt der kræver ikke mindst styrke til lange ture på fjeldet, hvor de smukke fugle stoler på deres kamuflage. Reportage fra reviret.

Lige nu står et dansk rejsebureau for skud, fordi behjertede sjæle finder, at der kan være tvivl om nogle af de trofæjagter som selskabet har solgt til især en dansk jæger. Men vi har selv et ansvar. Leder.

Lokkeduerne er levende og flyver selv ud for at opsøge de vilde duer. Skjulet er en 20 meter høj platform med plads til seks jægere. Og det hele foregår højt oppe i de maleriske bjerge. Rapport fra reviret.

Den nordamerikanske forhistorie får nu tilføjet et nyt og overraskende kapitel om de første jægere og deres jagt på de nu uddøde kæmpeelefanter - mastodonterne.

Ude i det åbne land har harerne og agerhønsene brug for dyrkede arealer. Der hører de til, og uden landbrug forsvinder disse dyr. Derfor nytter det ikke noget at frede jorden og standse landbruget.

Sidste år nedlagde en dansk jæger 31 bukke på tre dage. Heraf 29 medaljetrofæer. Nu rejser formanden for Nordisk Safari Klub tvivl om jagtens lødighed. Jagtrejsebureauet bag står uforstående overfor kritikken.

Den svenske elgjagt er allerede nu mere blodig end de foregående år. I fredags omkom endnu en jæger under jagten på skovens konge. Han blev skudt af en jagtkammerat, der skød forbi til en elgkalv.

Også i år bliver de danske jægeres haglammunition kontrolleret. Naturstyrelsen vil være sikker på, at forbudet fra 1996 mod blyhagl overholdes. Derfor kommer der razziaer over hele landet.

I det vestlige grønland frygter forskerne nu, at bestanden af moskusokser er så stor, at den er i gang med at udslette sit eget livsgrundlag. Derfor lempes jagtbestemmelserne, mens trofæjagten øges og buejagt overvejes.

Den forestående weekend bliver antageligt en af årets største. Lørdag slutter jagten på agerhøns. Søndag begynder den på fasanhønerne. Den første nattefrost er på vej, og solen kommer til at funkle fra en skyfri himmel.

Hundearbejde i topklasse; hvalpetræning, vandarbejde og ræveapportering. Oplev det hele på tv. Første gang på søndag klokken 17.00 og derefter på forskellige andre tidspunkter i de kommende uger.